Espai d'Economia: Justícia i economia
Qüestions aparentment tan distants com la justícia i l'economia tenen una relació més estreta que el que habitualment pensem.  

Per a un país, una justícia àgil, eficient i resolutiva és un important dinamitzador econòmic i element cabdal de desenvolupament empresarial i professional. O dit en paraules de Pedro Viguer:

"La justicia es un indiscutible elemento dinamizador de la economía. Lo es siempre. Pero parece más urgente señalarlo en tiempos como los actuales, marcados por una profunda y dolorosa crisis económica. Y tiene esa capacidad, al menos, en una doble vertiente: como garante de los derechos de los ciudadanos (particulares o empresas, nacionales o extranjeros), proporcionando así una valiosa seguridad jurídica; y como agente capacitado extraordinariamente para dar salida a procedimientos que estrangulan a miles de mercantiles y que mantienen inmovilizados miles de millones de euros"


A més, les relacions internacionals, els intercanvis econòmics, els fluxos monetaris i la compra de deute públic, també influeixen en la iniciativa legislativa. La nova llei de justícia universal i les seues absurdes conseqüències, conegudes profusament aquests dies, té el seu origen en la demanda d'un advocat valencià a diversos dirigents xinesos per la violació de drets humans en el Tibet i els advertiments sobre la possible falta d'interès en la compra de deute públic espanyol per part del govern xinés.

Res, o quasi res, pasa per casualitat.

Us esperem. Entrada lliure i gratuïta.